Mintaterem Pécs

Pécs Kerényi u 2/A sz. 

 

Pályázati lehetőségek
There are no translations available.

Klimabarát otthon program

A Klímabarát Otthon Program részeként a zöldtárca pályázatot írt ki hagyományos
lakóépületek klímavédelmi célú energiahatékonysági felújításra, megújuló energiaforrások alkalmazására, valamint új építésű energiatakarékos lakóépületek támogatására. A kibocsátási kvótabevételekből meghirdetett pályázattól Szabó Imre környezetvédelmi miniszter jó hatásfokú, mérhető széndioxid-kibocsátáscsökkentést vár, amely egyúttal jelentős megtakarítást jelent a rezsiköltségekben. Az előző, panel épületek klímabaráttá tételére kiírt pályázatra eddig több mint ezer lakóközösség nyújtott be pályázatot, és már 13 milliárd forintnyi támogatásról született döntés. A tárca ugyancsak a klímavédelmi csomag részeként elindította az izzócsere programot, következő lépésként pedig a Klímabarát Intézmény Programot hirdeti majd meg közintézmények energiahatékonysági felújítására, és a tervek között szerepel klímaerdő telepítése is.
„Az éghajlatváltozás problémája azonnali cselekvést sürget.A koppenhágai klímacsúcson egyik célom az, hogyminél több olyan zöld beruházásra teremtsünk forrást,minta most meghirdetett pályázat, hiszen ezzelérdemben tehetünk a klímavédelemért a mindennapokban is,miközben csökkennek a közüzemi számlák is”–hangsúlyozta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A Klímabarát Otthon 2 pályázat részletei

Támogatás nyújtható a nyílászárók energia-megtakarítást eredményező felújítására vagy cseréjére,
homlokzatok és födémek hőszigetelésére,az épületek lodzsáinak, teraszainak vagy tornácainak beüvegezésére a szoláris nyereségek passzívhasznosítására,az épületek nyári hővédelmének javítására,hővisszanyerős szellőzés kialakítására,árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésére,fűtéskorszerűsítésre és használati melegvíz ellátás-korszerűsítésre.

 

Tovább olvasom a részletes ismertetőt.. (kattintson)

 

Referencia térkép

 

(kattintson a képre)

 

Beszállítóink




 

Minősítések